Activiteiten 2016

 

 

 Menu

 
activiteiten 2017
activiteiten 2016
activiteiten 2015
activiteiten 2014 name=
activiteiten 2013
activiteiten 2012
menudownload
menusponsors
 
logoettenleur
 
logosiauliai
 
     
 
08-05-2017
Muziek naar Siauliai !

Een tournee om nooit meer te vergeten.

3 muziek groepen vertrokken op 23 april uit Etten-Leur naar Siauliai om daar een groot aantal concerten te geven. Het waren de Wereldbende onder leiding van Mieke Manders Trompet trio van Gerard Smits en Duo Papilio.

Zoals altijd werden we in Siauliai vriendelijk ontvangen door de directeur van de Muziekschool Vygintas Alisauskas. De man die alles samen met Joop Biegelaar had voorbereid. Vanaf het vliegveld van Riga vertrok onze bus naar de indrukwekkende kruisberg vlakbij Siauliai. De spelers vonden dit wel heel bijzonder.

Na aankomst in Siauliai konden we onze bedden opmaken in een jeugdherberg vlakbij de Petrus en Paulus kerk en kregen een pizza om effe bij te komen van de reis. De eerste dag was een rustdag en hebben we gebruikt om Siauliai te verkennen. De winkelstraat, de beeldende kunst, de soms slecht onderhouden woningen, het gemeentehuis etc. De rest van de week was het hard werken. Elke dag 1 of twee concerten. Sjouwen met instrumenten, kleding, muziek standaards etc. Dan uitpakken, stemmen, inspelen, omkleden, optreden en presenteren in het Engels, applaus ontvangen en dan ja. Alles inpakken, omkleden, alles naar de bus sjouwen en terug lopen naar de jeugdherberg. Erg vermoeiend.

De meeste zalen in Litouwen zijn in de communistische tijd gebouwd en die bouwden alles zalen op de tweede of derde verdieping. Zij dachten dat dat grote logistieke voordelen had. Wij, in het Westen denken daar iets anders over. Smaken verschillen, maar er zijn daar geen liften en dan is sjouwen met een eclectische piano twee of drie verdieping omhoog en omlaag erg zwaar.

Kortom veel concerten, veel succes en blije spelers die een week lang hebben genoten. De groep functioneerde prima, geen onvertogen woord.

Een stedenband blijkt dus erg goed te zijn voor kunst, cultuur, verdraagzaamheid, interesses, opvoeding, doorzettingsvermogen, gevoel, emoties en nog een honderdtal andere zaken.
Dit tournee zullen we nooit meer vergeten.
--------------------

20-04-2017
Uitnodiging try-out concert

15 muzikanten uit Etten-Leur gaan binnenkort op tournee naar onze zusterstad ҆iauliai.

Op donderdagavond 20 april aanstaande geven zij een try-out concert en willen u dan graag ontmoeten.
U bent van harte welkom in Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur.

Het try-out concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, wel vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de financiering van de reis.
--------------------

05-04-2017
Snuffelstage Studenten SiauliaiVan maandag 10 april 2017 tot en met zaterdag 15 april 2017 mogen we weer 8 studenten van de universiteit van Siauliai Litouwen in Etten-Leur verwelkomen. Zij gaan een kijkje nemen in Etten-Leurse bedrijven.
--------------------

26-03-2017
Bezoek delegatie Siauliai in het teken van de Zorg 26 maart tot 30 maart 2017

Dit bezoek is een vervolg van de vorig jaar gemaakte contacten tijdens het bezoek van Etten-leur aan Siauliai met het thema Zorg.


Maandag 27 maart
De dag wordt verzorgd door Martin den Hartog van Avoord met bezoek aan de zorgappartementen Kloostergaard, Hospice Marianahof en woongroep Franciscushof.


Dinsdag 28 maart
Deze dag wordt verzorgd door de Stichting Stedenband Etten-leur Siauliai met bezoeken aan Zorgboerderij de Bremberg, dagbesteding Stichting Ijgewijs & Anders en Kristien de Kwant.


Woensdag 29 maart
En deze dag wordt verzorgd door Cees Martens en Jean Pierre Schouw van de gemeente Etten-Leur met bezoeken aan de v. Goghkerk, Smaakmakers bakkerij Amarant, lunch op het gemeentehuis gemaakt door Amarant groep en de werkplaats van de WVS.

--------------------

02-01-2017
Planning activiteiten 2017

26-30 maart: medisch programma

3-7 april: bezoek studenten uit Siauliai

24-28 april: Uitwisseling muziek naar Siauliai

25-30 augustus jubileum activiteiten met bezoek aan Etten-Leur van de dansgroep Seltinus
Tentoonstelling 25 jaar Stedenband Etten-leur Siauliai
--------------------

     
 
 
 
 
     
 
© 2010 Stichting Stedenband Etten-Leur Siauliai