Activiteiten 2015

 

 

 Menu

 
activiteiten 2017
activiteiten 2016
activiteiten 2015
activiteiten 2014 name=
activiteiten 2013
activiteiten 2012
menudownload
menusponsors
 
logoettenleur
 
logosiauliai
 
     
 
17-11-2015
Geslaagde week Ritmas kitaipVan zondag 8 november 2015 tot vrijdag 13 november 2015 hebben de groep Ritmas kitaip mogen ontvangen in Etten-Leur.
De groep bestaande uit 15 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 16 en 2 leiders werden ondergebracht bij gastgezinnen. De reacties na een week van de gastgezinnen was zeer positief, een leuke ervaring rijker.
Het programma van deze week was ook volgens de groep de moeite waard.
Dinsdag hadden ze overdag optredens in de Nieuwe Nobelaer voor zo’n 1400 kinderen van de basisscholen uit Etten-Leur. Een groot succes.
’s Avonds mochten ze optreden voor het publiek van Etten-Leur. Een redelijk grote opkomst van ongeveer 120-150 mensen kwamen kijken naar deze uitvoering.
Woensdag was de dag voor ontspanning en zijn ze met z’n allen naar Amsterdam geweest per trein, waar ze onder andere een rondvaart hebben gemaakt.
Donderdag was gepland voor workshop en optreden bij de KSE.
Vrijdag was helaas de vertrek dag alweer. Maar voor dat ze vertrokken hebben ze het bordje naast het v. Gogh schilderij in de hal van het vergadercentrum onthuld.
Dit schilderij gemaakt van verschillende soorten steentjes was aangeboden door het gemeente bestuur van Siauliai aan het gemeentebestuur van Etten-Leur.
Het was gemaakt door Vitolis Trusys (geb 1936).
Na deze plechtigheid werd er afscheid genomen en vertrokken de kinderen weer richting vliegveld.
Al met al een zeer geslaagde week. Onze dank gaat natuurlijk uit naar de gastgezinnen en speciale dank aan Airtraxx die het vervoer van de instrumenten van Siauliai naar Etten-Leur en terug hebben verzorgd.
--------------------

05-11-2015
"Ritmas kitaip“ Slagwerkgroep, maar dan andersVan 8 tot 12 november komt de slagwerkgroep "Ritmas kitaip“ (Ritme, maar dan anders) naar Etten-Leur om een aantal optredens te verzorgen.

De groep bestaat uit 15 jeugdige talentvolle leerlingen van de muziekschool in Siauliai.
Zij spelen onder leiding van hun enthousiaste slagwerkdocent Arunas Banys. Een aantal instrumenten, zoals marimba‘s, xylofoons, klokken en vibrafoons maken zij zelf! Ook wordt er gebruik gemaakt van minder traditionele instrumenten, zoals emmers, tonnen en stokken. De groep heeft in Litouwen al verschillende prijzen gewonnen, zoals „Lithuania got talent 2014“.

Tijdens hun spetterende show brengen zij zowel klassieke als hedendaagse populaire muziek ten gehore. Het motto van docent Arunas wordt tot klinken gebracht: houd van wat je doet, doe waar je van houdt.
De reis naar Nederland is voor de groep hun eerste buitenlandse tournee. Zij staan vol verwachting en enthousiasme te popelen om hier heen te komen.

Het programma bestaat uit optredens voor 1100 kinderen van onze lagere scholen in de Nieuwe Nobelaer op dinsdag 10 november overdag en dit is in samenwerking met KOEPEL en Nieuwe Nobelaer.
Op donderdag 12 november verzorgen zij workshops en diverse optredens in de KSE.

Op dinsdagavond 10 november is er een groot concert voor de inwoners van Etten-Leur in de Nieuwe Nobelaer.
Dit concert is gratis toegankelijk en begint om 20.15 uur.
--------------------

24-10-2015
Etten-Leurse tulpenbollen naar SiauliaiOp verzoek van de burgemeester van Siauliai (verzoek is gedaan tijdens de bezoek van de officile delegatie Siauliai in Etten-Leur in juni) heeft de Stichting Stedenband Etten-Leur Siauliai 2000 tulpenbollen op gestuurd naar Siauliai. Deze bollen werden gepland op 23 oktober door schoolkinderen van Siauliai rondom de Golden Boy als teken van de vriendschap tussen Etten-Leur en Siauliai.
--------------------

15-06-2015
Officiële delegatie Siauliai in Etten-LeurIn het kader van de uitwisseling met onze zusterstad Siauliai zijn de nieuwe loco burgemeester en de gemeentesecretaris van Siauliai in Etten-Leur op bezoek geweest van woensdag 10 juni t/m zaterdag 13 juni 2015.
Het programma zag er als volgt uit:
Zij hebben op woensdag 10 juni een rondrit en sightseeing in Etten-Leur gehad.
Donderdag 11 juni hebben ze een bezoek gebracht aan de Polikliniek Schoonhout en Avoord en een rondleiding bij en in de van Goghkerk.
Op vrijdag 12 juni heeft deze delegatie een kijkje genomen bij de gemeentewerf, milieustraat en diverse sportaccommodaties.
Zaterdag 13 juni vertrokken ze weer richting Siauliai.
Een geslaagde activiteit al was het in een vogelvlucht Etten-Leur.
--------------------

17-04-2015
Studenten Siauliai weer in Etten-Leur!Van maandag 20 april 2015 tot en met vrijdag 24 april 2015 mogen we weer 8 studenten van de universiteit van Siauliai Litouwen in Etten-Leur verwelkomen. Zij gaan een kijkje nemen in Etten-Leurse bedrijven.
--------------------

01-01-2015
Planning activiteiten 2015

- Snuffelstage voor 8 studenten uit Siauliai in Etten-Leur

- Rond oktober Slagwerk groep uit Siauliai naar Etten-Leur

- In juni komt er een officiele delegatie vanuit Siauliai naar Etten-Leur.
--------------------

     
 
 
 
 
     
 
© 2010 Stichting Stedenband Etten-Leur Siauliai