Activiteiten 2013

 

 

 Menu

 
activiteiten 2017
activiteiten 2016
activiteiten 2015
activiteiten 2014 name=
activiteiten 2013
activiteiten 2012
menudownload
menusponsors
 
logoettenleur
 
logosiauliai
 
     
 
22-09-2013
Viering Siauliai 777Siauliai bestaat in 2013 777 jaar. Dit werd in de week van 16-21 september groots gevierd. Het gemeente bestuur van Siauliai nodigde al haar zustersteden uit om deel te nemen aan de festiviteiten. Ook Etten-Leur was uitgenodigd. Het gemeentebestuur van Etten-Leur was vanwege andere verplichtingen verhinderd gevolg te geven aan de uitnodiging. Daarop heeft de gemeente Siauliai het stedenbandbestuur gevraagd Etten-Leur te vertegenwoordigen. De bestuursleden Joop Biegelaar en Peter Berting hebben namens het bestuur de honneurs waargenomen.

Op woensdag 18 september vlogen zij vanaf Eindhoven richting Riga. Vandaar met de auto naar Siauliai waar zij om 21.00 uur aankwamen.

De donderdag werd geheel gewijd aan het bezoeken van contactpersonen bij gemeente, universiteit, middelbare school, muziekschool, theater en jeugdherberg ter voorbereiding van het bezoek van HoeDadSo en de cultuurcoordinatoren aan Siauliai in oktober 2013.

Vrijdagmorgen was er een ontvangst van de delegaties uit Oekraine, Wit-Rusland,Amerika, Letland, Estland en Etten-Leur door de burgemeester van Siauliai de heer Sartauskas . De Etten-Leurse delegatie schonk de stad Siauliai een glassculptuur dat zeer enthousiast ontvangen werd.’s-Middags was er een plechtige raadsvergadering waarbij de ereburgers van Siauliai in het zonnetje gezet werden. Om 17.00 uur was de openingsceremonie van de Siauliai Days . Hieraan namen bijna alle scholen en verenigingen van Siauliai deel. Na afloop was er een receptie en concert voor alle burgers van Siauliai waarbij ook de gemeentelijke delegaties aanwezig waren.

Zaterdag was er een jaarmarkt met oude ambachten in het voetgangersgebied. Joop Biegelaar die vroeger directeur van de muziekschool St. Frans was, hielp de gemeentelijke vertegenwoordiger uit de Oekraine bij de aankoop van een gitaar. ’s-Middags werd een bezoek gebracht aan een prachtig gerestaureerde Jugendstilvilla. In deze villa was een expositie van het leven in Siauliai begin 1900. Wat niet ontbrak was het bezoek aan de Kruisberg, een plaats van bezinning waar meer dan honderdduizend kruizen en kruisjes staan of hangen. ’s-Avonds werd de viering van Siauliai 777 afgesloten met een openluchtconcert en vuurwerk nabij het Talksameer aan de rand van Siauliai. Duizenden mensen waren aanwezig.

Zondag hebben Joop Biegelaar en Peter Berting enkele oude vrienden in Siauliai bezocht, waarna maandag de terugvlucht naar Nederland was.

Peter Berting
--------------------

24-08-2013
Tournee Duo Papilio Litouwen/Letland 29 juli - 10 augustus 2013Nadat we met de auto (volgeladen met instrumenten, de fototentoonstelling van Siauliai en andere bagage) naar Kiel waren gereden en met de boot naar Klaipeda waren gevaren, kwamen we op maandag 29 juli aan in Šiauliai.
De eerste week hadden we 4 concerten.

Dinsdag 30 juli speelden we in een paleis bij Gelgaudiskis, een prachtig pand waar ze nog druk bezig waren met de restauratie. De directeur van het culturele centrum ontving ons heel hartelijk. Na een fijn concert kregen we veel enthousiaste reacties en bloemen, ook van mensen uit het publiek.
Hier is dat een gewoonte, heel leuk dat men hier zo hun waardering laat blijken. Wat ook anders is dan in Nederland is de concert tijd. Concerten beginnen hier rond 18.00 uur. Mensen gaan na het werk eerst naar een concert, daarna pas naar huis om te eten. Na ons concert stond een heerlijk etentje voor ons klaar, gevolgd door een klein optreden van de directeur zelf, die 2 traditionele liederen voor ons zong, heel mooi. Daarna toonde hij vol trots de ruimtes waar de restauratie nog in volle gang was, wat een verschil!

Woensdag 31 juli hadden we een concert in het café van het chocolademuseum in onze thuisbasis Šiauliai. Niet zo'n fijne ruimte om te spelen, smal en lang met kasten tot aan het plafond in het midden, zodat we geen enkel contact hadden met de mensen rechts van ons. Het publiek vond het wel leuk. We kregen als bedankje geen bloemen, maar een paar mooie dozen met heerlijke bonbons van de directeur.
Donderdagochtend 1 augustus was er een heuse persconferentie met journalisten van verschillende kranten en de plaatselijke tv zender. Of we ook een stuk wilden spelen! Nou dat viel niet mee zo voor de camera zonder in te kunnen spelen. Toen we ’s avonds naar de TV keken zag het er allemaal toch nog goed uit. 's Middags hadden we een concert in een boekwinkeltje/koffiebar, heel klein maar gezellig, het publiek aan kleine tafeltjes om ons heen. Het was echt leuk om daar te spelen, een prima concert. Er was zelfs een studente die speciaal gekomen was, omdat Joop haar samen met andere studenten rondgeleid had in Nederland. 's Avonds waren we uitgenodigd om bij onze vrienden Vygis en Janina, die ons tournee mogelijk hebben gemaakt, te eten, gezellig en lekker. Deze 2 directeuren wonen in een vreselijke flat uit de tijd van het communisme in een klein appartement. Gelukkig wordt het binnenkort geheel gerenoveerd.

Vrijdagochtend 2 augustus pakten we onze spullen en vertrokken we naar Letland voor een concert in Bauska. Onderweg bezochten we een gigantisch paleis bij Rundale. Er hingen veel schilderijen, maar niet veel bijzonders. Wel veel portretten met allerhande notabelen. Een portretten galerij die de tand des tijds niet hebben overleefd. Totdat we ineens een schilderijtje zagen... mooi zeg! Even kijken wie de schilder is....ja hoor Rembrandt!

We werden in Bauska, bij het museum waar we zouden spelen, opgewacht door directrice Baiba, een hartelijke vrouw. Ze ging ons voor naar een nabijgelegen kerk uit de 16-de eeuw, helaas slecht onderhouden, zoals veel monumentale panden hier. Omdat er een festival was in het stadje moesten we in de kerk spelen, ze verwachtten veel mensen, teveel voor het museum. Na thee en lekkers konden we gaan repeteren in de kerk, waar een eigenaardige knul koster was. Hij kon geen 2 tellen zijn mond houden, lastig voor onze concentratie bij zo'n goede akoestiek.
Na een korte rondleiding door het museum gauw omkleden en opnieuw naar de kerk. Naast veel mensen uit Bauska waren er ook delegaties uit Georgië, Zweden en Litouwen. Een medewerkster van het museum zou vertalen. We werden welkom geheten door de lijvige dominee, die het een hele eer vond dat we in zijn kerk kwamen spelen, vlinders staan tenslotte symbool voor de verrijzenis. Hij wilde Gods zegen voor ons en alle luisteraars, dus er volgde een heus gebed, waarbij iedereen ging staan. Dat hadden we nog nooit meegemaakt! Hoe dan ook, we hebben mooi gespeeld, zelfs 2 toegiften, omdat de mensen maar bleven klappen. Weer bloemen uit het publiek en een cadeau van de directrice. Er waren zelfs mensen die met ons op de foto wilden! Na afloop nam Baiba ons mee naar een restaurant om wat te eten. Daarna naar het hotel, eindelijk even rust! (In Siauliai slapen we in een hostel, goed te doen hoor, maar na een eind rijden en een concert waren we blij niet terug te hoeven rijden).
Voor de zaterdagochtend 3 augustus had Baiba een jonge medewerkster geregeld, die ons in Bauska rond leidde. Vervolgens hadden we een uitgebreide lunch en brachten een bezoek aan het plaatselijke kasteel, waarna we echt even vrij hadden.
Gedurende ons vrije weekend stippelden we een route uit via Kaunas naar Birstonas, de woonplaats van kunstenaar Martinas Gaubas, die we al een aantal jaren kennen. Het was leuk hem weer te ontmoeten.
We hadden er op maandag 5 augustus een concert in een prachtige zaal van het Kulturhausas.
Martynas stond ons al buiten op te wachten, terwijl hij zijn schilderdoek voor die avond aan het voorbereiden was. We hadden een samenwerkingsproject afgesproken. Hij zou tijdens ons concert, bij ons op het podium, een schilderij maken, geïnspireerd op onze muziek. Zowel voor het publiek als voor ons een bijzondere ervaring met een mooi resultaat. Dit gaan we nog een keer doen, maar dan ik Nederland.

Monmarte Festival
Dinsdag 6 augustus vertrokken we weer naar Siauliai, alle muzikanten (The Old Limetree Jazzperados en wij) en kunstenaars die meewerkten aan het Monmartre festival werden met z'n allen ondergebracht in Gudelai. Heel wat anders dan een Jeugdherberg. Gudalai is een prachtige locatie (verbouwd waterpompstation) aan een meer, genoeg ruimte voor zoveel mensen. We waren er met 30 man/vrouw
Woensdag 7 augustus was de officiële opening van het festival in Galerie Laipta. Na alle formele toespraken verluchtigd door de Jazzperados, en “hun” hymne (op de melodie van het oer Hollandse “het kleine café aan de haven”!) werd het publiek naar binnen geloodst. Samen met de Jazzperados speelden we een mooi arrangement van Joop “Saint James”. Daarna werd ons gevraagd nog enkele stukken ten gehore te brengen.
Donderdag 8 augustus hoefden wij niet te spelen, maar Joop componeerde naast de andere beeldende kunstenaars in de tuin van de galerie. Tussendoor lieten we samen horen wat hij al zo geschreven had, onder andere het stukje voor Nina, de vioolspelende kleindochter van Jazzperado Dick.
Vrijdag 9 augustus hebben we gespeeld voor de bewoners van het bejaardenhuis Rekyva, waarvoor we geld ingezameld hadden met een benefietconcert in Etten-Leur. De ontmoetingsruimte was veel te krap voor zoveel spelers, dus hebben wij binnen gespeeld en de Jazzperados buiten.
Hun muziek was prima te horen door de openstaande ramen! Het was gelukkig mooi weer.
Om 19.00u ’s avonds hadden wij een concert in de St. Ignatius kerk. De voorbereiding voor dat concert viel niet mee. In Litouwen mag je niet zomaar in een kerk spelen. Het programma moest worden aangepast, we mochten niet midden op het altaar staan (met onze rug naar de Heer!). Maar uiteindelijk kregen we, na wikken en wegen, het voor elkaar het concert ook naar onze zin uit te voeren. Er waren veel luisteraars speciaal voor ons gekomen werd ons verteld. Het werd een mooi concert in een goed gevulde kerk, alles werd nog gefilmd ook. Binnenkort op Youtube.
Onze laatste bijdrage aan het festival was op zaterdag 10 augustus. We speelden op straat in de Vilniaus Gatve voor een grote boekwinkel. Het optreden deelden we met een actrice/dichteres die haar gedichten voordroeg en een acteur die teksten declameerde in de oud Litouwse taal. Een bijzondere combinatie, die op veel publiek kon rekenen ondanks het wat regenachtige weer.
Zondag 11 augustus laadden we onze spullen en de instrumenten van de Jazzperados weer in de auto. Na een afscheidslunch met Janina en Vygis reden we naar Riga, waar Philien het vliegtuig nam. Zij moest maandag weer aan het werk. Joop reed alleen naar huis, weer via Klaipeda, Kiel, een vermoeiende en regenachtige reis.
Al met al kijken we nu terug op een heel mooi en bijzonder tournee. We hebben veel fijne, hartelijke en gastvrije mensen ontmoet, er is goed voor ons gezorgd, we hebben lekker gegeten, goede logies gehad en…ook veel waardering voor ons spel. Wie weet gaan we terug voor een tournee in Litouwen, Letland Estland of Wit Rusland.
--------------------

16-07-2013
Expositie (Un)Seen SiauliaiOnder ruime belangstelling is op vrijdag 14 juni 2013 de expositie (Un)Seen Siauliai geopend door de locoburgemeester van Siauliai Mrs. Danguole Martinkiene en onze burgemeester Helene v. Rijnbach de Groot. Daarnaast was er ook een woordje van de ambassadeur van Litouwen, de heer Ernestas Grabazis, die speciaal voor deze gelegenheid naar Etten-Leur afgereisd was.
Ernesta Simkiene van de Siauliai Art Gallery heeft samen met 4 fotografen uit Siauliai en Fodipres de expositie ingericht. Het is een mooie expositie met prachtige foto's en het geeft een duidelijk beeld van Siauliai weer. Zie ook de foto's in het menu foto's links in de menubalk.
--------------------

15-07-2013
Benefiet concert Siauliai

Een mooie avond met helaas weinig publiek.

Op 15 juni traden drie muziek groepen gratis op in “Nieuwe Nobelaer”. Het waren “Duo Papilio”, het theaterorkest “Hoedadso” en “The Old Limetree Jazzperados”.
De voorzitter van de stichting stedenband May Rijnen opende de avond met een korte uitleg over het doel van het benefietconcert. (hulp bij het inrichten van een bejaardencentrum en de mogelijkheid de bewoners een keer te verwennen)
Na mooi en intiem spel van Duo Papilio (viool en gitaar) voor het hoofddoek van de grote zaal kreeg Hoedadso het grote podium. Het swingde de pan uit. Twee zangeressen en twee zangers zongen zowel close Harmony als solistisch. Het programma was aantrekkelijk. Een potpourri van Abba en andere bekende liedjes passeerden de revue. Het orkest speelde uitstekend en stijlbewust.
Een mooi programma dat op tournee in Siauliai zeker aan zal slaan.
Na het laatste nummer van Hoedadso kwamen twee orkestleden van The Old lime Tree Jazzperados op het podium. Klarinet en banjo startten met heuse New Orléans jazz muziek. Uiteindelijk werd het hele orkest erbij betrokken. Na dit eerste nummer werd het publiek meegenomen naar de grote foyer. Daar speelde het orkest nog meer dan een uur. De sfeer was prima.
Helaas waren er weinig mensen, de stichting had er meer verwacht. Jammer, want het was een mooi programma.
Uiteindelijk werd een bedrag van € 450,- opgehaald. Dit bedrag wordt deze zomer nog aan het bejaardenhuis gegeven. Duo Papilio en The Old Lime Tree Jazzperados zullen tijdens het komende tournee in ieder geval een optreden in dit tehuis verzorgen
--------------------

03-06-2013
Benefietconcert voor Šiauliai

Naar aanleiding van het bezoek in 2012 aan een verzorgingstehuis in Šiauliai , wil de stichting Stedenband Etten-Leur een benefietconcert houden voor deze instelling. Dit verzorgingstehuis heeft behoefte aan goed meubilair, hulpmiddelen en de mogelijkheid om de bewoners af en toe te kunnen verwennen. De eigen middelen van dit tehuis zijn hiervoor ontoereikend.

De muziekgroepen “Duo Papilio” en “The Old Limetree Jazzperados” gaan komende zomer naar Litouwen om op een zomerfestival in Šiauliai te spelen. HoeDadSo gaat 6 weken later naar het Big Band festival in Šiauliai. Deze muziekgroepen stellen hun programma kostenloos ter beschikking.
Om niet met lege handen aan te komen, hebben de drie muziekgroepen de koppen bij elkaar gestoken en het idee opgevat een benefietconcert te geven in Etten-Leur.

Nieuwe Nobelaer wil meewerken en stelt de grote zaal en foyer ter beschikking. Alle musici spelen voor het goede doel. Zij zullen een mooi en kleurrijk programma ten gehore brengen.
Duo Papilio en HoeDadSo spelen in de grote zaal, daarna zal de The Old Limetree Jazzperados iedereen meenemen naar de grote foyer. Zij spelen daar, onder het genot van een hapje en een drankje, tot ???? Dat bepaalt u zelf.

De toegang is “gratis”, maar de stichting Stedenband zal bij het verlaten van Nieuwe Nobelaer een donatie vragen voor dit goede doel.

Wij hopen u op zaterdagavond 15 juni om 20.00 uur in Nieuwe Nobelaer te ontmoeten en wensen u nu alvast een mooie avond.
--------------------

02-06-2013
Expositie (Un)Seen Siauliai

Na de succesvolle expositie van “Etten-Leur in the picture” van afgelopen jaar komt nu het vervolg “(Un)Seen Šiauliai”.

Fotografen uit Šiauliai gingen op pad om ons de mooiste plekjes van hun stad te laten zien.

Dit op initiatief van de Stichting Stedenband
Etten-Leur Šiauliai in samenwerking met fotoclub Fodipres, die hiermee een visuele bijdrage wil leveren aan de uitwisseling tussen beide steden.

De opening vindt plaats op vrijdag 14 juni om
19.30 uur in de publiekshal van ons gemeentehuis aan de Roosendaalseweg 4 in Etten-Leur.

De toegang is gratis
Expositie is van 14 juni tot 28 juni 2013 dagelijks te bezichtigen tijdens openingstijden van het Gemeentehuis.
--------------------

18-05-2013
Optreden volksmuziekgroepDe volksmuziekgroep uit Siauliai heeft Etten-Leur op dinsdag 14 mei bezocht.
Enkele basisscholen uit Etten-Leur hebben kennisgemaakt met originele Litouwse muziekinstrumenten.
De kinderen uit Siauliai waren ongeveer van dezelfde leeftijd en zeer bedreven in het bespelen van hun instrument.
Door middel van een quiz hebben de Etten-Leurse kinderen actief kunnen deelnemen aan dit optreden. De vragen waren oa instrumenten herkennen door alleen het geluid te horen en de goede namen bij de instrumenten te zetten.
Wat algemenere vragen over Litouwen maakte de quiz compleet.
Enthousiast hebben de kinderen de quiz ingevuld en hopelijk wat bijgeleerd over Litouwen.
’s Avonds was er een uitgebreider concert voor belangstellenden, helaas iets minder bezocht maar niet te min een leuk succes.
--------------------

06-05-2013
Optreden volksmuziekgroep uit ŠiauliaiDe volksmuziekgroep uit onze zusterstad van Etten-Leur komt op 14 mei drie optredens verzorgen. De eerste twee optredens zijn exclusief voor de basisscholen en worden in de loop van de morgen gehouden.

Het derde optreden is voor de gehele bevolking van Etten-Leur. Dit optreden begint om 20.00 uur.
De volksmuziekgroep bestaat uit 29 jeugdige musici van 10 tot 18 jaar aangevuld met hun docenten. Zij spelen zowel Litouwse volks- als hedendaagse muziek. Tijdens dit avondconcert komen de typisch Litouwse volksinstrumenten aan bod onder andere:
De Kanklės (tokkelinstrument), Birbynė, skuduciai en Lamzdelis (blaasinstrumenten), Skrabalai (melodisch slagwerk). Naast instrumentale muziek wordt er natuurlijk ook gezongen.
De groep presenteert zich in kleurrijke Litouwse klederdracht.

Een van de begeleiders is de bekende Kanklės-speelster Kristina Kupryte. Zij heeft de afgelopen jaren al een aantal schitterende concerten in Etten-Leur en Nederland gegeven. Haar talenten zijn in meerdere landen bekend.

De stedenband nodigt iedereen van harte uit om naar dit bijzondere optreden te komen kijken en luisteren. De toegang is gratis. Wij hopen u op 14 mei om 20.00 uur in het trouwkerkje te mogen ontmoeten.
--------------------

27-03-2013
Snuffelstage studenten SiauliaiHet zit er weer op. Een geweldige week voor de studenten uit Siauliai.
Meerdere bedrijven zijn bezocht. En de studenten keken hun ogen uit.
Ze waren toch wel onder de indruk van de Etten-Leurse bedrijven en zeker ook van de gastvrijheid van onze gastgezinnen.
Hieronder een impressie van de week geschreven door de studenten:

Every journey has the beginning and has the ending. Our nice trip to Holland came to the end. Each day in this wonderful country was plenty of impressions and gave us knowledge about useful things connected to our studies.

Tuesday.

First look to Holland. Meeting committee of Etten-Leur – Siauliai friendship. Looking around spectacular Eindhoven University, seeing old city of Heusden, neighborhoods of Holland.

Wednesday

All of us have been amazed of SVZ Industrial Fruit & Vegetable Ingredients. It is amazing to see how all the processes are automatic, how you can regulate all the things with computer just with a small help of people. People studying Informatics and Mechanical Engineering could see here a lot from technical perspective.

There was very interesting to meet real Civil Engineers from the Etten-Leur, see new road project, watch new built schools in the city and get knowledge about environmentally friendly solutions used for these buildings like solar panels, geothermal heating system, rainwater collecting system. And to learn how people in Etten-Leur are recycling waste and saving the environment.

Thursday

Great day specially for electricians and electronics. We have gained knowledge about transformators in TRAFA, about materials, production, orders. There was also what to see from construction perspective- nice bridge cranes arranged inside the building, heavy steel constructions carrying the loads. Getting some information about the Peecon agricultural machines, seeing computer programs and real process of making such mechanisms. Nice evening in Breda, seeing the surroundings, life at the night.

Friday

Everyone was amazed by the production made at Parker’s company. Filtration and separation systems, nanotechnologies, oxygen ant nitrogen separation systems- these are things that one day was just a dream, and know they are true. Invisible coating, filters thin as you cant even see them, not flammable surroundings made by their special system by lowering the oxygen level. All 21 age science in one company to see and to learn from real engineers- that’s so impressive for all of students from Siauliai. There was quit a show when the roof of the car was cut imitating the accident in Fire Department, meeting real firemen’s, getting information about totally different system of fire prevention in Holland.

Saturday

It was interesting to see the Nooijens innovative milk farmhouse. We heard the information about the food, the life of the cows, laboring, reusing nature things again. And the most interesting is not just to hear- but to see how cow itself decides when she wants to be milked, she does it without any fear, and how every point in farmhouse is thought, everything is computerized.
It is nice we could see the windmills not only from the outside, but also inside, the construction, the process of carrying loads easily inside the windmill.

Sunday

Snowy morning, but everybody was excited to go to Amsterdam. What a nice city! The architecture of the city is fascinating. We saw so much here, going through the canals, seeing places like Queens palace, old library, churches, Ana Frank house, and etc.
On a road meeting Holland was also impressive- the Hage, the old harbor, seeing fish ships and big waves of the see, watching windmills. Seeing beautiful face of wonderful country called Holland.

Monday

The last day. It is so interesting to see Saint Gobain Isover company. Seeing the processes inside, getting knowledge about used thermal insulation, seeing making of it- that’s all what a future engineer can want from the excursion to such company.


In conclusion, all of us would like to say a big THANK YOU. The biggest treasure that we have found there was the big hearts of Dutch people. Our thanks go to the Etten Leur committee for organizing such an amazing practice, host families, who opened there home doors for us and were nice and kind for us even though we have just met.

We hope that we didn’t make you too much troubles and that our friendship will continue further in our lives.

We want to say big thank for committee members and give small gifts from our University:

May Rijnen
Joop Biegelar
Toos Broeders
Jennie Boer

We are thankful for all host families: Vugts, Roovers, van den Berghe ter Haar, Mulder. The smiles of your faces and journey to Holland will stay in our hearts forever.
--------------------

11-03-2013
Snuffelstage Studenten Siauliai

Van 19 maart tot met 26 maart brengen 8 studenten van de universiteit Siaulai een bezoek aan Etten-Leur voor een snuffelstage bij Etten-Leurse bedrijven.
Bedrijven die bezocht gaan worden zijn oa. Trafa, Peeters, Parker, Isover, SVZ, en uiteraard onze eigen gemeente met oa de milieustraat, project WaterWeg enz.
De studenten verblijven ook dit keer weer in gastgezinnen in ons gastvrije stadse dorp Etten-Leur.
--------------------

01-02-2013
Planning 2013

- 19 t/m 26 maart snuffelstage voor studenten van universiteit Siauliai

- Zomer 2013 lange stage studenten van de universiteit Siauliai

- In april komt er in samenwerking met Goes eendans groep naar Etten-Leur

- In mei komt er een instrumenten ensemble van kinderen een optreden in Etten-Leur verzorgen.

- Vorig jaar zijn we met een foto expositie van Etten-Leur naar Siauliai geweest, en dit jaar komt er een expositie over Siauliai naar Etten-Leur in juni.

- 15 juni organiseren we een liefdadigheids concert van de bandjes die later dit jaar naar Siauliai gaan.

- Van 6-11 augustus gaan de Old Lime Tree Jazzparados en Duo Papilio naar het muziek festival in Siauliai.

- Van 18 t/m 21 oktober gaat HoeDadSo naar het Big Band Festival in Siauliai.

--------------------

     
 
 
 
 
     
 
© 2010 Stichting Stedenband Etten-Leur Siauliai