Activiteiten 2011

 

 

 Menu

 
activiteiten 2017
activiteiten 2016
activiteiten 2015
activiteiten 2014 name=
activiteiten 2013
activiteiten 2012
menudownload
menusponsors
 
logoettenleur
 
logosiauliai
 
     
 
01-06-2011
Litouwse week een groot succesOp donderdag 19 mei om 19.00 uur kwamen 40 jongen dansers, 3 musici en 2 begeleiders uit Litouwen met een grote bus in Etten-Leur aan.
23 gastgezinnen kregen onze jonge Litouwse gasten in huis. Zij waren moe.
Na een reis van twee dagen in de bus was het eten, koffers uitpakken en naar bed.

De volgende morgen kregen alle gasten als eerste een excursie door Etten-Leur. De Markt, het winkelcentrum, de Lambertus en nog veel meer plekken werden bezocht.
De Litouwse kinderen werden daarna onthaald op het gemeentehuis waar ze frietjes met ……. kregen.
De stichting stedenband had een verrassing in huis. De dansgroep kreeg van de stichting 20 Nederlandse klompen voor hun klompendans cadeau. Een wens die bij de dansgroep “Seltinis” in vervulling ging. Hun klompen waren volledig versleten. Nu kunnen ze weer een paar jaar vooruit.

In de middag werd de eerste uitvoering gegeven in het Atrium A dichtbij het Withof. Het was “uitverkocht”. Vele ouderen uit Etten-Leur genoten van het volksdansensemble. Ook de officiële delegatie, onder aanvoering van Burgemeester Sartauskas, was verrast over deze bijzonder leuke uitvoering.
Na een wandeling naar het winkelcentrum, waar iedereen even kon kijken wat er te koop was, gingen de kinderen weer naar hun gastgezinnen om daar de avond door te brengen.

Zaterdag was er weer een verrassing. De mensen uit Etten-Leur konden met de Litouwse dansers meedansen.
De dansmeester van “Seltinis” gaf de hele morgen dansinstructies en leerde vele mensen uit Etten-Leur en omgeving de kneepjes van de Litouwse dans. ’s Middags was er een verrassing voor de Litouwse dansers.
Rodney Kasandikromo, een fenomeen op het gebied van Hip Hop, leerde twee uur lang onze gastdansers deze moderne dansvorm. Het was een te gekke middag. Talenten waren er volop en Rodney was, net als onze gasten, zeer tevreden. De mooie ochtend en middag werd gezamenlijk afgesloten. Het was druk en de sfeer overweldigend.

Zondag was dan eindelijk het grote optreden in het Turfschip. In een uitverkochte zaal kreeg het publiek een mooie voorstelling die de mensen deed meeklappen en stampen. Een succes die onze dansers blij maakten. Er was niet heel veel tijd om na te genieten. Er was nog een kort optreden in Nieuwe Nobelaer gepland. “Seltinis” moest de opening van de West-Brabantse danswerkplaats verzorgen. 15 minuten felle en snelle volksdansen maakte de mensen in de zaal enthousiast en eindigde in een staande ovatie. En niet ten onrechte.

Maandag was voor de basisscholen. 600 kinderen mochten komen kijken. 200 kinderen per voorstelling. 3 dansvoorstellingen achter elkaar. Een hele klus. De kinderen waren dan ook ontzettend moe, maar zeer tevreden.
Ook de scholen waren enthousiast en vroegen wanneer de stichting weer zoiets zou organiseren. “Wij komen dan weer”, was hun reacties.
Aan het eind van de middag kregen de kinderen een rondleiding op de boerderij van fam. Nooijens. Voor de kinderen een bijzondere boerderij die in Litouwen nog niet voorkomt. Alles gaat daar via de computer en de robots. Men keek zijn ogen uit. Na een lekker waterijsje, die familie Nooijens in petto had, ging de groep nog even naar het winkelcentrum om wat inkopen te doen.
’s Avonds werden alle gasten in de “Menmerhoeve” verwacht voor een groot feest met alle gastgezinnen.
Een leuk feest met muziek, lekkere hapjes, drankjes en een tekenopdracht. Er werden door de stichting en de dansgroep “Seltinis” verschillende cadeaus uitgewisseld. Ook de gastgezinnen kregen een klein cadeautje als dank voor hun bijdrage. Om 10.30 ging ieder weer naar huis, want……

De volgende dag was de laatste dag met dansoptredens en dat wilde men professioneel afsluiten. Dus, in de Bus naar Eersel. Het Litovius college had ons uitgenodigd.
Zij hadden een mooi programma gemaakt.
Optreden in het Theater “de Muzeval” voor alle brugklasleerlingen van deze school en in de avond het laatste optreden voor het Publiek in Eersel. In de middag naar het spelletjes museum. Eten in de schouwburg en ga zo maar even door.

De groep was moe. Erg moe. Tijdens de terugreis werd er nauwelijks gesproken. Er waren kinderen die de hele terugreis naar Etten-Leur hadden geslapen.
Een mooiere afsluiting van de voorstellingen was niet denkbaar.

Woensdagmorgen was “HET “ uitje voor onze gasten.
Burgemeester Rijnbach had 50 kaartjes van de Efteling voor onze kinderen ter beschikking gesteld. Wat hebben zij genoten. Helemaal te gek als je dat ziet. Met volle teugen hebben ze alle attracties uitgeprobeerd en dat ook nog op een zonovergoten dag.

Donderdag was het echt afgelopen. Een emotioneel afscheid van onze gasten, van onze gastgezinnen en de stichting. Het duurde een vol uur voordat iedereen elkaar gekust had, nog even vertroeteld of nog even een e-mailadres of een foto uitgewisseld..
De bus vertrok met zwaaiende en tevreden kinderen. De gastouders nu weer alleen met hun eigen kinderen. Even wennen, maar dat zal wel lukken.

Joop Biegelaar
--------------------

15-05-2011
Programma Seltinis

Programma
Dansgroep Seltinis uit Litouwen

Vrijdag 20 mei
15.00 uur Optreden Kloostergaard Atrium A
Bisschopsmolenstraat 272
Entree gratis

Zaterdag 21 mei
16.00 uur Gezamenlijk optreden dansers uit Etten-
Leur en dansgroep Seltinis in de Nieuwe
Nobelaer in evenementenhal
Bij goed weer in het Oderkerkpark.
Entree gratis

Zondag 22 mei
15.00 uur Groot optreden in het Turfschip
Schipperstraat 2 Etten-leur
Entree gratis
19.30 uur Uitvoering danswerkplaats in de Nieuwe Nobelaer Anna v. Berchemlaan 2 Etten-Leur
Entree 6,50 euro

Maandag 23 mei
Optredens in het Turfschip Schipperstraat 2 Etten-Leur voor de basisscholen
09.15 uur Eerste optreden voor de basisscholen
10.45 uur Tweede optreden voor de basisscholen
13.30 uur Derde optreden voor de basisscholen

Dinsdag 24 mei
20.00 uur Optreden in de Muzenval Dijk 7 Eersel
Entree 10,00 euro

--------------------

02-05-2011
Litouwse dansgroep te gast in Etten-Leur

De Stedenband Etten-Leur- Siauliai organiseert van 19 tot 24 mei een Litouwse week.

Maar liefst 40 jonge dansers (jongens en meisjes tussen de 12 en 17 jaar) en 10 musici komen uit het verre Litouwen naar ons toe om hun eigen dansen en muziek te laten zien en horen.
De Litouwse dansgroep heet “Seltinis” en zal die week een aantal keren voor de Etten-Leurse bevolking optreden.

De groep treedt in meerdere locaties op.
Zij dansen in het Kloostergaard Atrium A (Etten-Leur Zuid), het Nieuwe Turfschip, Nieuwe Nobelaer en voor onze basisscholen. Ook gaan zij nog op toer in Noord Brabant. Onze stichting stedenband wil dat iedereen in Etten-Leur en omstreken zoveel mogelijk kan genieten van deze mooie dansen en muziek.

Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit naar één van onze voorstellingen te komen kijken.
Wilt u meer weten van de groep ga dan naar http://www.seltinis.lt

en…
kom kijken en luisteren !

programma komt binnenkort op de site!
--------------------

27-04-2011
Duo Papilio in Litouwen groot succes!

Lees het verslag van Duo Papilio op hun website
http://www.duopapilio.nl
--------------------

11-04-2011
Duo Papilio gaat binnenkort op tournee naar Litouwen en Letland

Naar aanleiding van hun nieuwe cd "Dos Mundos", is Duo Papilio uitgenodigd om in Litouwen een aantal concerten te verzorgen.

Duo Papilio vliegt op 14 april naar Riga om de volgende dag het tournee te beginnen.
Duo Papilio bestaat uit: violiste Philien Wakelkamp, docent aan Nieuwe Nobelaer, en gitarist Joop Biegelaar.

Vanaf 15 april is er een internationaal ensemble festival waar Duo Papilio de spelers zullen beoordelen. Aan het eind van deze jurydag zal het duo een concert verzorgen.
Naast dit festival zullen beide musici samen nog 6 concerten geven, zowel in Siauliai, als in de hele noordelijke regio van Litouwen. Als finale zullen zij een concert geven in Riga (Letland). Het duo is ook gevraagd een masterclass te geven voor studenten en docenten.

Joop Biegelaar zal tijdens zijn bezoek aan Siauliai een aantal mensen en organisaties bezoeken om de stedenband, die Etten-Leur met deze stad heeft, verder aan te halen. Zo bezoekt hij school nr. 5. Deze school komt in mei met 40 dansers en 10 musici naar Etten-Leur. Hij zal met de choreografen het gehele programma van deze week doornemen en de puntjes op de i zetten. Daarnaast brengt hij een bezoek aan de nieuw gekozen burgemeester om hem te vragen waar wij het beste een expositie van onze fotoclub Fodipres kunnen houden. Zij gaan komend jaar naar Siauliai om een foto-expositie te houden over alle facetten van Etten-Leur.
Verder gaat Joop Biegelaar praten met organisatoren van de Siauliai-dagen over een uitwisseling met onze bekende Kinkels. Zij willen graag in Siauliai optreden en een Litouwse band naar Etten-Leur halen. Er is dus veel te doen in het verre Litouwen.
Op 24 april is Duo Papilio weer in Nederland.
Wilt u meer weten of Duo Papilio volgen? Ga naar www.duopapilio.nl
--------------------

21-03-2011
Kennismaking Litouwen film in bioscoop Etten-Leur

Hierbij nodigt onze Stichting Stedenband u uit aanwezig te zijn bij de informatiemorgen over de activiteiten die onze stedenband heeft met haar zusterstad Siauliai (Litouwen). Deze informatiemorgen wordt gehouden op:

Zondag 10 april in de Bioscoop van Etten-Leur, Binnentuin 2, 4873 BT

In mei komt, op onze uitnodiging, de volksdansgroep “Seltinis”. Over deze dansgroep geven wij deze morgen ook informatie

Pieter van Dijck zal, op zijn bandoneon, deze morgen muzikaal omlijsten

Programma
10.30 uur inloop met koffie<
11.00 uur documentaire
12.00 informatie uur

Wij hopen u, met vele andere belangstellenden, te mogen ontmoeten.

De toegang is gratis.

Speciaal welkom aan de gastgezinnen die de dansers zullen huisvesten.

Namens stichting stedenband Etten-Leur Siauliai.
Voorzitter May Rijnen.
--------------------

01-02-2011
Dansgroep Seltinis uit Siauliai bezoek Etten-Leur

De Litouwse dansgroep Seltinis komt naar Etten-Leur en wel van 19 mei tot en met 26 mei 2011.
Hiervan vast een voorproefje, kijk op de website:

http://www.seltinis.lt
--------------------

01-01-2011
Planning 2011

- Dansgroep Seltinis uit Litouwen is van 19 mei tot 26 mei 2011 in Etten-Leur

- Film vertoning Litouwse film in de bioscoop.

- Fototentoonstelling over Etten-Leur die later dit jaar naar Siauliai in Litouwen gaat.

- Uitwisseling muziekgoep Duo Papilio uit Etten-Leur. Zij gaan in april naar Siauliai.

--------------------

     
 
 
 
 
     
 
© 2010 Stichting Stedenband Etten-Leur Siauliai