Activiteiten 2010

 

 

 Menu

 
activiteiten 2017
activiteiten 2016
activiteiten 2015
activiteiten 2014 name=
activiteiten 2013
activiteiten 2012
menudownload
menusponsors
 
logoettenleur
 
logosiauliai
 
     
 
28-11-2010
Vakantie in LitouwenDit jaar zijn wij met de camper door Litouwen gereisd. Een van de redenen was, dat we in opdracht zo\'n 19 campings door het hele land zouden bezoeken. We hebben er tevens een vakantie aangeknoopt. In 6 weken tijd zijn we vanuit het zuiden over de grens bij Marijampole richting het noord-oosten langs de Russische grens gereden om zo in het noorden van Litouwen weer de grens van Estland langs te rijden. Halverwege zijn we naar het zuiden gegaan om de stad Siauliai te bezoeken.Deze stad heeft een stedenband met Etten-Leur sinds de jaren \'90. Verder trekkende ,hebben we de westkust gedaan en ook hebben we het schiereiland met de mooie stad Nida bezocht. Vandaar uit gingen we langs het stukje Rusland weer terug naar Polen.
Maar wist U dat Litouwen, ondanks alle berichten een mooi land is om te bezoeken en om je vakantie door te brengen bijvoorbeeld. Litouwen is rijk aan natuurschoon, prachtige meren, hele mooie kustlijn met wandelende duinen.en fantastische steden zoals Vilnius, Kaunas en Klaipeda om er enkele op te noemen. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen volgens ons maar de campings liggen in prachtige streken en zijn van behoorlijke kwaliteit. Ruimte is er voldoende om uw tent caravan of wat dan ook neer te zetten. Overvolle campings vind je hier niet. De bevolking is uitermate vriendelijk en behulpzaam. Sta er niet van te kijken als de campingbaas met regionale producten zoals honing wijn of eieren langs komt om deze aan te bieden. Toegegeven , erg veel info is bij diversen instanties zoals anwb en vvv kantoren niet te vinden. ( nog niet)
Wij hebben een hele mooie vakantie gehad die zeker voor herhaling vatbaar is. Ook komend jaar gaan wij weer naar Litouwen, dat prachtige land.

Toos en Jan Broeders.
--------------------

01-11-2010
Stand van zakenDe stichting Stedenband Etten-Leur Siauliai had dit jaar plannen om diverse activiteiten te ontwikkelen. Gedacht werd hierbij aan een uitwisseling van sportverenigingen, het optreden van een Litouwse muziek- dansgroep, uitwisseling van jongeren van St.Frans met de muziekschool in Siauliai, het organiseren van een tentoonstelling met Litouwse kunst, het weer opstarten van contacten tussen middelbare scholen en stageplaatsen voor studenten.

De economische crisis die zich in het bijzonder in Litouwen heeft doen voelen, heeft echter roet in het eten gegooid. Uit de contacten met Siauliai blijkt dat men wel wil, maar dat de financiën voor de activiteiten ontbreken.
Er is gelukkig weer een lichtpuntje. Voor 2011 is het mogelijk gebleken een Litouwse dansgroep met muziek van een middelbare school naar Etten-Leur te halen.
De leden van de groep zullen van 19-26 mei 2011 in Etten-Leur zijn. Aan de invulling van het programma wordt volop gewerkt.

De stichting is voor genoemde periode ook op zoek naar gastgezinnen . Men kan zich daarvoor melden bij de bestuursleden van de stichting, via button contact in het menu, of via e-mail of telefoon die in het menu bij bestuur staan vermeld.
--------------------

01-01-2010
Programma 2010

- Bereidheid polsen voor stages technische studenten in bedrijven Etten-Leur

- Verbeteren en moderniseren website

- Uitnodigen volksdansensemble uit Siauliai mede ter opluistering opening nieuw Turfschip

- KSE en Munnikenheidecollege benaderen voor mogelijke samenwerking

- Opnieuw opstarten samenwerking met Goes, dat een stedenband heeft met Panevyzys

- Tot stand brengen uitwisseling tussen dansgroep In 10ce van Nieuwe Nobelaer voorheen St Frans met volksdansensemble uit Siauliai
--------------------

     
 
 
 
 
     
 
© 2010 Stichting Stedenband Etten-Leur Siauliai